11 juni 2011
 Geplaatst door Alexander
0

bodem

‘Kop op…kijk omhoog…blik vooruit… het valt wel mee… je moet het wèl willen…de zon schijnt…’

De Firma Zorgbehang stapt samen met u in het blikveld van iemand die depressief is en geeft zicht op wat er op de bodem ligt.

‘Je verlaat nooit je spijkerbed, je bent eraan vast geklonken, waar je ook gaat of staat en je bent ervan overtuigd dat het nooit over zal gaan’
William Styron, Amerikaans schrijver (o.a. van SophiesChoice), leed aan een zware depressie en schreef daarover het boek ‘het duister zichtbaar’.

Wie aan iemand met depressie vraagt: ‘wat voel je nou?’ krijgt het antwoord: ‘niets’.
Geen gevoel, absolute leegte, geen enkele lust tot wat dan ook, geen communicatie.Dood van binnen.

De Firma Zorgbehang speelt een voorstelling rond het thema depressie (niet te verwarren met ‘dip’, ‘ongelukkig zijn’, ‘balen’ en ander levensleed). Met zang, beweging en scènes die je raken wordt zicht gegeven op wat er op de bodem van de depressie ligt.

Soms absurd: de telefonische hulpdienst (‘ligt u al in bad?’), soms schrijnend (de onmacht van ouders om hun depressieve dochter te helpen), dan weer wetenschappelijk (Dr. Donkers met zijn baanbrekend onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest), korte monologen vanuit eigen ervaring van de spelers, de blues (‘I’m the last leave on the tree’), de verstilling.

De Firma Zorgbehang gaat tot op de bodem. Theater met lef, humor, confrontatie, zang, beweging, verstilling en herkenning.

Laat een reactie achter

even geduld aub.....