23 september 2011
   Geplaatst door Alexander
  0

  gastspreker thema zelfmoord

  De Firma Zorgbehang is gevraagd als gastspreker over het thema zelfmoord bij De Balie in Amsterdam. Aanleiding hiervoor is de unieke theatervoorstelling ‘Laat je kisten!’ een tragikomische voorstelling over dood en zelfdoding. Enkele spelers van De Firma Zorgbehang vertellen over hoe deze voorstelling tot stand is gekomen en hoe de reacties waren van het publiek.

  Vrijdag 23 september 2011: 20.00 uur De Balie Amsterdam (www.debalie.nl)

  In een avondvullend programma wordt samen met de zaal, experts, nabestaanden en ervaringsdeskundigen gesproken over zelfmoord. Middels dit programma en deze specifieke opzet probeert De Balie een lans te breken voor deze complexe thematiek. Op genuanceerde wijze, met respect voor betrokkenen en het onderwerp, wil De Balie in alle rust spreken over zelfmoord.

  Met o.a.: Xandra Brood (levensgezel van Herman Brood), Ton Vink (filosoof en hulpverlener bij stichting De Einder), De Firma Zorgbehang (GGZ-theatercollectief), Luc van Ommen (113online.nl), Kees Santbergen (auteur van het boek ‘Weg was ze’), Margriet Bordes (auteur van het boek ‘Sprookjes van een zachte dood’, pleit voor vergaande mogelijkheden tot zelfbeschikking), Jan Swinkels (hoogleraar psychiatrie AMC en auteur van het boek ‘Een tweede leven’) en Bregje van Spijker (onderzoeker VU).

  Daarnaast biedt De Balie mensen ook expliciet de ruimte hun verhaal te vertellen. Dit kan op de avond zelf, of u kunt contact opnemen met programmamaker david.glas@debalie.nl
  Tickets zijn te bestellen via www.debalie.nl.

  Vanwege privacy is deze avond niet live te volgen. Waarschijnlijk komt er wel een samenvatting. Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van de spelers van De Firma Zorgbehang, bekijk dan de making of, waarbij de spelers en de regisseurs uitgebreid uitleggen hoe de voorstelling Laat je kisten! tot stand gekomen is.

  Voor wie De Balie nog niet kent…
  In De Balie mixen we op een creatieve en eigenzinnige wijze maatschappelijke en culturele invalshoeken waarbij we onverwachtse uitkomsten omarmen. Dit doen wij door middel van live magazines, talkshows, simulatiespelen, festivals en levendige discussies, filmvertoningen en theatervoorstellingen


  Laat een reactie achter

  even geduld aub.....