Ontpropt laat zien hoe het is om opgesloten, opgeknoopt, opgevouwen en weer ontpropt te zijn.

 

 

In deze voorstelling nemen we je mee in de belevingswereld van een vrouw die noodgedwongen leeft met de demonen die haar isoleren en opsluiten in zichzelf. Niet alleen kwelt dit haar, ook haar zus die haar eigen leven en zus terug wilt. Gewoon dat alles eens normaal is zonder diagnoses en doktoren met therapie dit en pilletje nummer driehonderd en tachtig.

 

Gedurende de voorstelling krijgen de demonen minder ruimte en gaat de hoofdpersoon staan.

Fysiek theater gecombineerd met autobiografische teksten en interactie met het publiek.

 

Speelduur: 25 minuten ( nabespreking mogelijk)
Voor wie: algemeen publiek
Locatie: kan overal worden gespeeld

Reacties

Deze voorstelling (tijdens het ImmerlooParkFestival) is een voorstelling waarbij er krachtige emoties voorbijkomen die zo dichtbij zijn dat je vergeet dat het een voorstelling is. Er zitten rake verbeeldingen in het stuk waardoor je als toeschouwer meegenomen wordt in het innerlijke van de hoofdpersoon. Je ziet kracht, kwetsbaarheid, herstel, terugval en persoonlijke groei. En zo nu en dan een knipoog. En zakt de hoofdpersoon terug in haar ziekte of vindt ze een plek in de maatschappij? Zorgbehang is er en doet wat nodig is. Hoe waardevol!

Jeroen Zwaal

De Firma Zorgbehang toont ons met deze voorstelling dat ‘gekte’ niet verborgen moet blijven maar zichtbaarheid vraagt. Want we hebben allemaal onze ‘gekte’ , de één wat meer en heftiger dan de ander, maar laten we er open over zijn.

Serge Metselaar